Іудеї потайки їли свинину? Археологи розкопали в Єрусалимі несподівану "кулінарну" знахідку, якій 2700 років (фото)

У столиці Ізраїлю - Єрусалимі археологи розкопали скелет 2700-річної маленької свині, яку заборонено їсти іудеям за законами Кашрута. Останки цієї тварини дозволяють припускати, що в меню в місті була свинина. Про це повідомляє Аncient Оrigins, передають Патріоти України.

Археологи досліджували будівлю, побудовану за часів Першого Храму, яка обвалилася в результаті невідомих обставин, забравши з собою життя поросяти. Фахівці зробили висновки, що заборона на поїдання свинини ігнорувалася деякими жителями.

"Схоже, що ця зчленована свиня може бути доказом того, що, хоча свинину в основному не вживали в їжу в Юдею та Єрусалимі, це не обов'язково було засновано на дуже суворому табу. Масштаби кулінарного споживання, заснованого на законах Кашрута в залізному віці, все ще залишаються предметом суперечок", - написали ізраїльські археологи, що виявили свинячі останки - Лідар Сапір-Хен, Джо Узіель і Орта Халаф для журналу Near East Archeology.

Фахівці також знайшли скелети іншої худоби, зі слідами порізів та опіків, а ще тари для зберігання і каструлі. Свині становлять 2% від скелетів тварин, що розкопали дослідники. Науковці знайшли докази у вигляді коштовностей та іншої багатої атрибутики, що цей будинок належав не бідній сім'ї, яка могла таємно їсти свиней.


"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...