Юний севастополець порушив держкордон заради навчання в Херсоні

Хлопця зупинив наряд відділення Стара Гута поблизу населеного пункту Василівка, що в Середино-Будському районі.

Українські прикордонники зупинили на кордоні з Росією в Сумській області 17-річного севастопольця, який намагався незаконно потрапити в Україну. За словами юнака, він прямував в Херсон на навчання. Про це повідомляє прес-служба Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, передають Патріоти України.

Повідомляється, що хлопця зупинив наряд відділення Стара Гута поблизу населеного пункту Василівка, що в Середино-Будському районі. «Він розповів, що в пошуках знань пройшов через серйозні випробування. Спочатку севастополець хотів потрапити на материк через КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом, але окупанти відмовили йому у пропуску. Тоді хлопець зважився на довгу подорож. Через нелегально побудований міст він виїхав з окупованого Криму на територію країни-агресора. Потім поїхав до Брянської області, де і незаконно перетнув кордон з Україною», — йдеться в повідомленні.

У прес-службі ДПСУ уточнили, що прикордонники були змушені оформити документи за адміністративне правопорушення. «Чи притягувати до відповідальності кримчанина, який хоче вчитися в українському виші, буде вирішувати суд», — додали у відомстві. Імені севастопольця у відомстві не розголошують.

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...

13-річна донька найстаршої породіллі України переїхала до нової родини: Спливли нові подробиці скандалу

субота, 27 квітень 2024, 9:30

У житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної, історія якої рік тому сколихнула всю Україну, стався новий, не менш крутий поворот, передають Патріоти України. Як відомо, торік наприкінці квітня дівчинка написала в соцмережах допис, в якому просила за...