Водіям на замітку: Юрист розповів, як оскаржити один зі штрафів за перевищення швидкості

Автомобілістам розповіли щодо оскарження штрафу за перевищення швидкості. Про це йдеться в Дорожньому адвокаті, передають Патріоти України.

Зазначається, що на водія було накладено штраф за перевищення швидкості. Водій оскаржив штраф у суді. На підтвердження факту порушення, інспектор надав до суду на диску відеозапис з приладу вимірювання швидкості TruCAM. Відповідно до закону такий запис підпадає під визначення електронного доказу, яки повинен бути підписаний цифровим підписом.

Розглядаючи допустимість зазначеного доказу суд дослідив, що на відеозаписі відсутній цифровий підпис як їхнього автора так і особи, уповноваженої на виготовлення цих копій. У зв’язку з цим, відеоматеріал з приладу TruCAM не є допустимим доказом порушення водієм ПДР. Як наслідок, на цій підставі суд скасував штраф поліції через відсутність допустимих доказів.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...