Івасюк не самогубця, а мученик і жертва радянських спецслужб: Судово-медична експертиза нарешті зняла з автора "Червоної рути" клеймо ганьби

Рідні та близькі і без того не вірили офіційній версії. Крім явних антропологічних протиріч на неможливість такого добровільного кінця свідчив і той факт, що вбитий був медиком, і добре знав якою болючою смертю мав померти.

З відомого українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним у лісі в травні 1979 року, нарешті зняли клеймо самовбивці. Як повідомив голова Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувин, який брав участь у слідчому експерименті, геній української музики не міг зробити це самостійно, зазначають Патріоти України.

«Прокуратура Львівської області до нас звернулася з відповідною постановою про проведення експертизи, яка стосується загибелі відомого композитора Володимира Івасюка, що сталася 18 травня 1979. Нам було завдання встановити, чи міг він сам накласти на себе руки чи ні. Тому ми підібрали відповідні умови - в травні в цьому ж лісі на такому ж дереві - і провели слідчі експерименти », - свідчить пан Рувин.

За його словами, для експерименту було знайдено спортивно натренований чоловік, який за зовнішніми характеристиками відповідав Івасюку.
Експеримент поділили на три етапи: перший - визначити, чи міг Івасюк самостійно залізти на дерево, зав'язати ремінь від плаща і опинитися в петлі, друге - визначити, чи міг він зробити це за допомогою іншого, і яка саме допомога при цьому була необхідна.
«Слідчим експериментом було встановлено, що він (Іваюк - ред.) Не міг сам цього зробити і навіть натренована особа, яку ми залучали, яка підтягується однією рукою, теж не могла це зробити - зав'язати самостійно пояс і залізти в петлю», - розповів Рувин.
Також був проведений слідчий експеримент з використанням підставок, сходів, стільців, які на місці події знайдені не були, але могли там бути.
За результатами експерименту встановили, що були люди, які сприяли тому, щоб Івасюк виявився в петлі - дві або три людини. Результати експертизи були передані в прокуратуру Львівської області.
Нагадаємо, 18 травня 1979 тіло композитора Володимира Івасюка знайшли у військовій зоні Брюховецького лісу недалеко від Львова повішеним. Слідство висунуло єдину версію - самогубство в результаті тривалого психічного розладу. Справа була закрита прокуратурою Шевченківського району за відсутністю складу злочину через два місяці - 18 липень 1979.
Відомо, що 24 квітня 1979 року Володимира Івасюк після телефонного дзвінка вийшов з дому і більше не повернувся. Лише 18 травня його знайшов повішеним у Брюховецькому лісі солдат строкової служби.
Похорон Івасюка пізніше порівнювали з похоронами в Москві Володимира Висоцького. Попрощатися з геніальним українським композитором прийшли десятки тисяч людей.
Відразу ж після смерті Івасюка почалася кампанія по ігнорування його творчості. За офіційною версією, композитор пішов з життя сам. Але ні рідні, ні друзі музиканта цьому не повірили.
26 січня 2009 року Генеральна прокуратура України поновила кримінальну справу про смерть легендарного музиканта, але в листопаді 2012-го вона була закрита через відсутність складу злочину. 12 червня 2014 року Генеральна прокуратура України повторно відновила кримінальну справу про смерть Володимира Івасюка. Прокурор Львівської області Роман Федик в лютому 2015 року заявив, що композитор був убитий співробітниками КДБ.
Володимир Івасюк прожив всього 30 років, але встиг написати 107 пісень, 53 інструментальних твори.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...