Івасюка повісили вже мертвим: Спливли моторошні деталі вбивства героя України

Відомий український композитор Володимир Івасюк не здійснював самогубство, а його тіло повісили, коли він був уже мертвий. Про це повідомив колишній заступник прокурора Микола Голомша в програмі "Право на владу", зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, що легендарний автор "Червоної рути" був знайдений повішеним біля Львова в 1979 році. Тоді радянські слідчі прикріпили на справу ярлик про самогубство. Через багато років слідство дійшло іншого висновку і справа про смерть композитора Івасюка кваліфікована за статтею умисне вбивство.

Що кажуть зараз

Микола Голомша повідомив, що повторне слідство встановило справжні обставини смерті композитора і його "повісили мертвим". За його словами, коли цю давню справу підняли, то виявили чимало підтасовок.

"Навіть фальсифікація доказів лікування (Івасюка в психіатричній клініці - Ред.) була досить паскудною. Симптоматика була одна, ліки ж інші",
- розповів екс-заступник прокурора Голомша.

Смерть Володимира Івасюка

Володимир Івасюк зник у квітні 1979 року. Він вийшов з дому на роботу в консерваторію, але додому так і не повернувся.

Композитора шукали протягом двох тижнів, але безрезультатно. Тоді ж справу закрили. Однак 18 травня його знайшли повішеним у Брюховецькому лісі біля Львова.

Тіло композитора знайшов радянський солдат, як тоді сказали - випадково. Офіційною версією радянських правоохоронних органів стало самогубство через нещасливе кохання або психіатричний розлад.

22 травня 1979-го у Львові пройшли похорони Івасюка. Але люди влаштували справжнісінький протест проти влади, адже відомо, що в Івасюка була чітка проукраїнська позиція.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...