Із американським обладнанням: У Росії знайшли особистий літак Хрущова (фото)

В малокомфортабельному "Ільюшині" обладнали VIP-кабіну з усіма зручностями, безпрецедентними за мірками кінця 1950-х років.

У Росії на кладовищі загиблих літаків в арктичному населеному пункті Черськоє знайшли особистий борт генсека ЦК КПРС Микити Хрущова, проржавілий від часу Іл-14П. Про це повідомив "Блокнот", передають Патріоти України.

Унікальний літак побачив пілот вертольота в компанії "Полярні авіалінії" Тимур Фаткулов. Він цікавиться історією авіації, тому відправив знімки знахідки історику, чий батько, теж будучи пілотом, колись керував Іл-14П – до того, як Кремль перейшов на більш сучасні варіанти.

Вчений, який попросив не називати його імені, підтвердив, що його батько дійсно кермував бортом 61755, на якому літав колишній генсек ЦК КПРС. "Це колишній особистий літак Хрущова", – заявив експерт.

Борт був введений в експлуатацію в 1957 році. Для Хрущова в малокомфортабельному "Ільюшині" обладнали VIP-кабіну з усіма зручностями, безпрецедентними за мірками кінця 1950-х років.

За словами історика авіації, на борту хрущовського Іл-14П було встановлено суперсучасне на ті часи американське навігаційне обладнання.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...