Із якою швидкістю сосиски наближають смерть: Шокуючі подробиці про вплив обробленого м'яса

Усього 2 сосиски на тиждень у раціоні людини збільшує ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Експерти з Університету Макмастера і Hamilton Health Sciences в Канаді відстежували раціон і стан здоров'я 134 297 осіб з 21 країни на 5 континентах, зокрема в Бразилії, Аргентині, Канаді, Швеції і Китаї. Дослідження опублікували в Американському журналі клінічного харчування. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Учасники експерименту їли не менше 150 г обробленого м'яса на тиждень. Ризик серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, підвищився на 46%, а ризик смерті - на 51%.

Це всього 2 сосиски на тиждень, але ризик поширюється на будь-яку форму обробленого м'яса, попереджають експерти. Оброблене м'ясо - це м'ясо, яке консервували шляхом копчення або соління, в'ялення або додавання хімічних консервантів.

За даними Американського товариства харчування, варто повністю уникати вживання обробленого м'яса, такого як ковбаси, шинка, паштет, копчене м'ясо, салямі і в'ялений бекон. Одна порція бекону в день збільшує ризик розвитку недоумкуватості на 44%. Також відомо, що вживання великої кількості обробленого м'яса збільшує ризик раку кишечника.

Ніякої магії? Чому тварини відчувають біду раніше за людей

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:25

Людей завжди дивувала здатність тварин поводитися дивно напередодні природних катастроф чи небезпек. Перед землетрусом собаки починають скиглити, коти шукають схованки, птахи раптово замовкають або, навпаки, здіймають гучний галас. Складається враження...

У Китаї розробили ін’єкції для повернення кольору волосся

п’ятниця, 5 вересень 2025, 22:54

Новий метод, розроблений у Китаї, передбачає ін’єкції вітаміну B12 для стимуляції вироблення меланіну — пігменту, що надає волоссю колір. Такий підхід має на меті відновити природну пігментацію волосся. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти ...