Експерти з Університету Макмастера і Hamilton Health Sciences в Канаді відстежували раціон і стан здоров'я 134 297 осіб з 21 країни на 5 континентах, зокрема в Бразилії, Аргентині, Канаді, Швеції і Китаї. Дослідження опублікували в Американському журналі клінічного харчування. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.
Учасники експерименту їли не менше 150 г обробленого м'яса на тиждень. Ризик серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, підвищився на 46%, а ризик смерті - на 51%.
Це всього 2 сосиски на тиждень, але ризик поширюється на будь-яку форму обробленого м'яса, попереджають експерти. Оброблене м'ясо - це м'ясо, яке консервували шляхом копчення або соління, в'ялення або додавання хімічних консервантів.
За даними Американського товариства харчування, варто повністю уникати вживання обробленого м'яса, такого як ковбаси, шинка, паштет, копчене м'ясо, салямі і в'ялений бекон. Одна порція бекону в день збільшує ризик розвитку недоумкуватості на 44%. Також відомо, що вживання великої кількості обробленого м'яса збільшує ризик раку кишечника.
Сучасна наука пропонує чимало порад для тих, хто прагне прожити довше: не мати шкідливих звичок, висипатися, бути фізично активним, вживати більше горіхів, фруктів і овочів. Однак нещодавнє дослідження американських науковців виявило ще один фактор дов...
Уже наступного опалювального сезону 2025/2026 року частина українських сімей зможе отримати фінансову допомогу на оплату опалення. Йдеться про 19 400 гривень на кожне домогосподарство, що використовує тверде паливо для обігріву. Про це повідомила засту...