Експерти з Університету Макмастера і Hamilton Health Sciences в Канаді відстежували раціон і стан здоров'я 134 297 осіб з 21 країни на 5 континентах, зокрема в Бразилії, Аргентині, Канаді, Швеції і Китаї. Дослідження опублікували в Американському журналі клінічного харчування. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.
Учасники експерименту їли не менше 150 г обробленого м'яса на тиждень. Ризик серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, підвищився на 46%, а ризик смерті - на 51%.
Це всього 2 сосиски на тиждень, але ризик поширюється на будь-яку форму обробленого м'яса, попереджають експерти. Оброблене м'ясо - це м'ясо, яке консервували шляхом копчення або соління, в'ялення або додавання хімічних консервантів.
За даними Американського товариства харчування, варто повністю уникати вживання обробленого м'яса, такого як ковбаси, шинка, паштет, копчене м'ясо, салямі і в'ялений бекон. Одна порція бекону в день збільшує ризик розвитку недоумкуватості на 44%. Також відомо, що вживання великої кількості обробленого м'яса збільшує ризик раку кишечника.
Цього року в Україні впровадили єдиний підхід до надання пільг на сплату послуг ЖКГ — з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, чого не було раніше. Втім, з правила є виключення — цей підхід не застосовуватимуть до УБД та осіб з інвалідні...
Соцдопомога для матерів, опікунів і внутрішньо переміщених осіб - тепер централізовано. Що зміниться в підході до виплат, передають Патріоти України з посиланням на проєкт постанови Кабміну, розміщений для обговорення на сайті ФПУ. Документом пропонує...