Експерти з Університету Макмастера і Hamilton Health Sciences в Канаді відстежували раціон і стан здоров'я 134 297 осіб з 21 країни на 5 континентах, зокрема в Бразилії, Аргентині, Канаді, Швеції і Китаї. Дослідження опублікували в Американському журналі клінічного харчування. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.
Учасники експерименту їли не менше 150 г обробленого м'яса на тиждень. Ризик серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, підвищився на 46%, а ризик смерті - на 51%.
Це всього 2 сосиски на тиждень, але ризик поширюється на будь-яку форму обробленого м'яса, попереджають експерти. Оброблене м'ясо - це м'ясо, яке консервували шляхом копчення або соління, в'ялення або додавання хімічних консервантів.
За даними Американського товариства харчування, варто повністю уникати вживання обробленого м'яса, такого як ковбаси, шинка, паштет, копчене м'ясо, салямі і в'ялений бекон. Одна порція бекону в день збільшує ризик розвитку недоумкуватості на 44%. Також відомо, що вживання великої кількості обробленого м'яса збільшує ризик раку кишечника.
Дехто з українців має право на отримання двох пенсій одночасно – мова йде про осіб з інвалідністю, які доглядають за іншими, або втратили годувальника. Щоб оформити таку допомогу, потрібно особисто звернутися до Пенсійного фонду або органу соцзахисту з...
Застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" останнім часом зазнав значних змін, які полегшили тягар бюрократичних процедур. А невдовзі у застосунку всі повідомлення від ТЦК будуть взагалі відображатись миттєво. Про це в етері Телемарафону повідомила...