Експерти з Університету Макмастера і Hamilton Health Sciences в Канаді відстежували раціон і стан здоров'я 134 297 осіб з 21 країни на 5 континентах, зокрема в Бразилії, Аргентині, Канаді, Швеції і Китаї. Дослідження опублікували в Американському журналі клінічного харчування. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.
Учасники експерименту їли не менше 150 г обробленого м'яса на тиждень. Ризик серйозних серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, підвищився на 46%, а ризик смерті - на 51%.
Це всього 2 сосиски на тиждень, але ризик поширюється на будь-яку форму обробленого м'яса, попереджають експерти. Оброблене м'ясо - це м'ясо, яке консервували шляхом копчення або соління, в'ялення або додавання хімічних консервантів.
За даними Американського товариства харчування, варто повністю уникати вживання обробленого м'яса, такого як ковбаси, шинка, паштет, копчене м'ясо, салямі і в'ялений бекон. Одна порція бекону в день збільшує ризик розвитку недоумкуватості на 44%. Також відомо, що вживання великої кількості обробленого м'яса збільшує ризик раку кишечника.
Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...
Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...