Із Харківської області експортували шкідливі цукерки та консерви

У цукерках виявили перевищення трансжирних кислот, у бичках — бензопірену. Із Харківської області експортували шкідливі цукерки й консерви. Товари отримала Естонія та Польща. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області, передають Патріоти України.

Інформацію про шкідливі речовини у цукерках "Мірель" Держпродспоживслужба отримала 4 жовтня. В них виявили занадто високий вміст трансжирних кислот. Експортувала цукерки до Естонії Харківська бісквітна фабрика.

10 жовтня у Держпродспоживслужбу повідомили про перевищення допустимого рівня бензопірену у рибних консервах — копчених бичках в олії. Консерви експортував до Польщі рибоконсервний завод "Екватор".

Операторам ринку нагадали, що при виявленні вказаних цукерок та консервів в обігу вони зобов'язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області, на території яких зареєстрована потужність. Також інформацію можна повідомити безпосередньо до ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області, надіславши електронного листа на пошту: gudpss@kh-consumer.gov.ua.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....