Із кобальтом, нікелем і залізом у складі: До Землі наближається величезний астероїд цінністю в понад 15 млрд доларів

Астероїд 153201 (2000 WO107) повинен пролетіти над нашою планетою на відстані 4,3 млн кілометрів.

До планети Земля наближається великий астероїд, який вчені відносять до потенційно небезпечних. Про це повідомляє Центр вивчення навколоземних об'єктів NASA, передають Патріоти України.

За даними фахівців, астероїд 153201 (2000 WO107) повинен пролетіти над нашою планетою на відстані 4,3 млн кілометрів. Очікується, що проліт космічного тіла відбудеться 29 листопада ц.р. приблизно о 7 годині ранку за київським часом.

Разом з тим вчені називають цей астероїд дорогим. Справа в тому, що в його складі є кобальт, нікель і залізо, про що свідчить спектральний клас космічного тіла. Загальна цінність ресурсів астероїда складає більше 15 млрд доларів США.

Астероїд має діаметр близько 510 метрів, а його висота в п'ять разів перевищує висоту пам'ятника "Батьківщина-Мати" в Києві. Висота останнього становить 102 метра.

Фахівці відзначають: астероїд далі полетить у бік Марса, Меркурія і Венери, а вже 10 лютого 2024 року знову повинен наблизитися до Землі.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...