Із верхніх поверхів будинків видно передові позиції росіян: Журналісти показали, як місцеві жителі виживають у Бахмуті

Росія за будь-яку ціну намагається взяти Бахмут, використовуючи тактику "м'ясних валів", тобто не шкодуючи особового складу. Як йдеться в сюжеті ТСН, місто окупанти методично перетворюють на руїни, передають Патріоти України.

Захисники Бахмута тримають оборону міста фактично більше, ніж півколом. Бої точаться на півночі, сході, півдні та на південному заході. Щільність російського вогню тут така, що тиша триває максимум 30-40 секунд.

"Ворог підійшов настільки близько, що з верхніх поверхів будинків вже видно позиції російських військ", - розповідають місцеві жителі.

У місті досі залишаються кілька тисяч цивільних, найбільше їх можна зустріти в місцевих "пунктах незламності". Люди приходять, щоб зарядити гаджети й поїсти гарячої їжі, пригоститись кавою й солодощами, подивитись новини по ТБ, поспілкуватися.

Часто люди в Бахмуті приходять до "пунктів незламності" по ліки, а буває, що приходять сюди й поранені. У місті є ще одна "точка незламності" - місцевий ринок.

Нагадаємо, Росія намагається захопити Бахмут Донецької області ось вже кілька місяців, та рашистам нічого не вдається, вони зазнають колосальних втрат. ЗСУ надійно тримають оборону міста-фортеці, відбиваючи щодня серію штурмів окупантів.

Україну накриє травневий сніг: Синоптики уточнили прогноз

неділя, 5 травень 2024, 5:58

В Україні травень обіцяє бути сніжним. Сніг торкнеться кількох районів країни. Раніше ми писали, що сніг випаде на початку місяць, прогноз мінився, синоптики говорять що засніжить в середині травня. Про це повідомляє Ventusky. . Мешканці таких областе...

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей