Ізолюють всіх: Ізраїль "закриється" на жорсткий карантин через коронавірус

Жителям країни буде заборонено відходити від місць проживання далі, ніж на 500 метрів.

Уряд Ізраїлю схвалив введення тритижневого режиму ізоляції через коронавірус, який почнеться п'ятниці, 18 вересня. Офіційно посилені обмежувальні заходи набудуть чинності о 14:00, напередодні свята Рош ха-Шана, передають Патріоти України із посиланням на Haaretz.

Незабаром з офіційною заявою повинен виступити прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Жителям країни буде заборонено відходити від місць проживання далі, ніж на 500 метрів. Виходити з дому буде можна лише в магазини або для отримання важливих медичних послуг. Переміщення між містами теж заборонять, але можливі винятки.

При цьому з середи, 16 вересня, в країні припинять роботу школи і дитячі садки. Учні п'ятого класу і старше будуть вчитися по віддаленій система. Всі підприємства, торгівля, внутрішній туризм, розважальні заклади, спортзали і державні установи, які обслуговують людей персонально, будуть закриті.

Богослужіння в Рош ха-Шана і Йом Кіпур повинні проводитися на вулиці в групах до 20 осіб або до 10 чоловік в громадах з високим рівнем зараження. Крім того, на кожного, хто молиться має припадати 4 квадратних метра площі.

Продовжать працювати життєзабезпечуючі виробництва, продуктові магазини і супермаркети, аптеки, господарські магазини. Робота ресторанів буде обмежена доставкою. Державні установи будуть працювати в обмеженому режимі.

Станом на 13 вересня в Ізраїлі понад 37 тисяч активних випадків зараження коронавірусом. З початку епідемії 1103 людини померли.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...