Ізраїль погрожує депортувати 10-річного сироту з України - дитину тримали в ізоляторі

Влада Ізраїлю затримала 10-річного Євгена - сироту з України - та його дядька-опікуна Олександра в аеропорту Бен-Гуріон. Як повідомляє політичний оглядач Ynet, дитину та опікуна, одруженого на громадянці Ізраїлю, помістили до ізолятора. Довелося втручатися адвокатам та послу України Євгену Корнійчуку, передають Патріоти України.

За даними оглядача, Євген та Олександр прибули в аеропорт, але ізраїльські чиновники заборонили їм в'їзд і відправили в ізолятор. Дитину пригрозили депортувати назад до України. Обурливий інцидент набув розголосу, тому Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю переглянуло справу.

Відомо, що Олександр - демобілізований військовослужбовець. Він зайнявся переїздом в Ізраїль до своєї дружини та взяв племінника-сироту. Втім, Ізраїль зустрів сироту цинічним рішенням про депортацію.

Ізраїльські правоохоронці вимагали, щоб Олександр та Євген повернулися в Україну. Подружжя готове задля запобігання депортації внести заставу у розмірі 40 тис. шекелів (понад 10 тис. доларів США) в обмін на надання їм можливості відстояти свої права в суді.

Адвокати Асаф Вайцен і Ноам Гринцайг подали апеляцію до апеляційного суду Тель-Авіва. За їхніми словами, рішення про депортацію виходить за межі розумного.

Суддя Йосеф Брада видав ордер про відміну рішення про депортацію, але наказав залишити чоловіка з дитиною в ізоляторі аеропорту. У справу втрутився український посол Євген Корнійчук. Сироті та опікуну дозволили вийти під заставу та в'їхати до Ізраїлю для можливості впорядкувати свій статус.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...