Кадри вражають: На Харківщині броня для БТР пройшла випробування кулеметом (фото, відео)

У Харківській області провели відкриті випробування зварного з’єднання корпусу БТР-4. Про це повідомили у прес-службі державного концерну "Укроборонпром", передають Патріоти України.

За даними прес-служби, 30 січня Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова провело відкриті випробування зварного з’єднання корпусу БТР-4Е, виробленого "Лозівським ковальсько-механічним заводом".

Під час випробувань не було зафіксовано жодного пробиття броні, що підтверджує кулестійкість корпусів та їх придатність для виготовлення наступної партії бронетранспортерів.

"Об’єктом випробувань стали зварні з’єднання корпусу з партії з трьох корпусів, виготовлених ЛКМЗ з броньової сталі марки 71 та поставлених на ХКБМ наприкінці 2019 року. Випробування проходили два типи з’єднання – зі зміцнюючою наплавкою та підкладкою з броньової сталі та без нанесення цієї наплавки", - зазначили в "Укроборонпромі", додавши, що обстріл виконувався бронебійно-запалювальними кулями Б-32 калібру з кулемета.

Обидва типи з’єднань (з наплавкою та без наплавки) витримали обстріл і не були пробиті. Таким чином випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає технологічним вимогам в частині протикульної стійкості зварних з’єднань.

Також відстріл показав, що зміцнююча наплавка, яку здійснюють на ЛКМЗ, не впливає на бронестійкість БТР-4Е. Фахівці ХКБМ рекомендуватимуть виробнику корпусів виключити з конструкторської документації БТР-4Е даний тип робіт, щоб зменшить вартість та тривалість виробництва корпусів для бронетранспортерів.

В держконцерні зазначили, що бронетранспортери, виготовлені на ХКБМ, експлуатуються військовими в зоні АТО з 2014 року. На теперішній час до ХКБМ не надходило інформації від військових про наявність летальних випадків, пов’язаних з пробиттям корпусу БТР-4Е, в тому числі на ділянках зварних з’єднань.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...