Камені з неба: Окупаційна влада Криму заявила, що запасів питної води вистачить тільки до початку весни

Окупаційна влада Криму заявляє, що запасів питної води на півострові нібито вистачить тільки до весни. Про це повідомив “міністр сільського господарства” Криму Андрій Рюмшин, передають Патріоти України.

“Ми сьогодні маємо запаси до березня. Але у нас опади підуть в листопаді-грудні, плюс снігові січень і лютий”, – стверджує так званий міністр.

За його словами, поки немає необхідності в тому, щоб обмежувати подачу води для кримчан. Також представник окупаційної влади повідомив, що лише 15% засіяних озимих культур проросли через засушливу погоду на півострові.

“Попередні чотири роки були для нас оптимальними: дощі йшли у свій час. У цьому році, якщо буде м’яка зима, отримаємо сходи в грудні-січні. Нам потрібні до нового року дощі – якщо їх не буде, тоді вже погано”, – додав Рюмшин.

Зазначається, що в окупованому росіянами Криму в останні місяці переважає аномально тепла погода. Опадів майже немає.

Нагадаємо, що в 2014 році після окупації Росією Криму була припинена подача води на півострів по Північно-Кримському каналу. Цей канал з’єднує головне русло Дніпра з Кримом, тому Україна забезпечувала до 85% потреб кримчан у прісній воді.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...