Камені з неба? В ОРДЛО катастрофа через COVID-19, вмирають по тисячі людей на день, - Гармаш

На окупованих територіях Донбасу катастрофічна ситуація з поширенням COVID-19. Як повідомляє "Україна 24", про це заявив представник ОРДЛО в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

"Захопити територію – це одне, але утримати її – зовсім інша справа. Така велика країна, як Україна, не може бути окупована. РФ доведеться вирішувати питання з владою, а ми бачимо, що вони не можуть утримати ОРДЛО. Там зараз катастрофа через COVID-19. Люди вмирають по тисячі на день в одному тільки "ДНР". Тисяча померлих на два мільйони населення – це величезні цифри. Тому Україну вони не втримають. Єдине, на що можуть сподіватися - прихід проросійської сили до влади, але цього не буде", – зазначив Гармаш.

Жителів ОРДЛО змушують робити щеплення російською вакциною Спутник-V, яка не зареєстрована ВООЗ. Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький радить українцям, що проживають на тимчасово-окупованих територіях, приїжджати за ліками на мирну частину України.

"Всі громадяни України, незважаючи на те, на якій території вони живуть - вони громадяни України... Вони повинні прибути на територію України, підконтрольну територію України, і в офіційних пунктах щеплення пройти вакцинацію. Ніяких проблем для того немає. У них повинен бути з собою ідентифікаційний код, паспорт і все...я кажу не до сімейного лікаря звернутися, а в центри вакцинації, це дуже різні речі", — зазначив Радуцький.

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...