Камера на іспитах і інші авто: Українці по-новому отримуватимуть водійські посвідчення - правила суттєво посилять

В Україні до кінця року планують запровадити суттєві зміни щодо отримання водійського посвідчення. Вони стосуватимуться і теоретичного, і практичного іспиту. Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю ""РБК-Україна", передають Патріоти України.

Теорія

Тепер українцям не обов'язково буде вчити теорію лише в автошколі. Підготуватися до іспиту можна буде з репетитором чи навіть самостійно. Водночас у класах, де складають теоретичний іспит, посилять перевірку. Тепер у класах буде суворо заборонено перебувати стороннім особам. Замість однієї камери з'являться аж чотири. "Ми знищуємо повністю можливість існування "сліпих зон". Інформація з камер буде зберігатись мінімум місяць на серверах МВС", - розповів Клименко.

Практика

Згідно з нововведеннями, в Україні змінять автомобілі, на яких складають практичний іспит. Тепер в сервісних центрах з'являться сучасні автівки.

"Це буде і Renault, і Hyundai. Це не будуть застарілі марки, Лад точно не буде, радянського автопрому не буде. Машини до 5 років випуску", - додав міністр. У нових машинах буде встановлено чотири камери. Одна з них показуватиме, які педалі натискає водій та інструктор. Фронтальна камера показуватиме шлях авто та дії водія. Крім того, з'явиться і аудіозапис.

"Всі підказки інструктора будуть фіксуватися. Все відео і аудіо зберігатимуться у нас на сервері мінімум 30 днів. Що це дозволить? Це дозволить кожному, хто бажає здати екзамен, поскаржитись на дії інструктора", - пояснив очільник МВС.

Сервісні центри

В Україні зменшать кількість сервісних центрів, де можна скласти водійські іспити. Якщо зараз їх по всій Україні налічується 148, то залишать лише 55. Їх оснастять новою технікою.

Слід зазначити, що зараз для отримання посвідчення водія потрібно пройти курси в автошколі та скласти теоретичний іспит. Після цього необхідно від'їздити практичну частину навчання і скласти іспит з водіння. В разі позитивних результатів сервісні центри видають водійське посвідчення на два роки, яке згодом потрібно замінити.

Джерело: РБК-Україна

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...