Канадська пара підняла і переправила цілий будинок через півмилі водного шляху, заради більш ідеальної адреси (відео)

Не обійшлося без труднощів: у певний момент будинок нахилився і міг затонути.

Пара з Канади викупила старий будинок у місцевому містечку Маківерс на острові Ньюфаундленд, але жити вирішила на іншій стороні затоки. Переправити по воді всі речі та цілий будинок їм допомогли човни, інформують Патріоти України.

Як пише The Insider, будинок, який тепер належить Даніелі Пенні та Кірку Ловеллу, побудували понад 100 років тому. З того часу він змінив кількох господарів, і останні збиралися його знести, щоб побудувати новий. Пара ентузіастів вирішила викупити будова, а щоб не заважати планам попередніх господарів - переправити її на нове місце.

Фото: Facebook / Keith Goodyear

Спочатку Даніела та Кірк планували перевезти будинок на вантажівці, але здійснити цю ідею їм завадили лінії електропередач. Тоді пара обрала не найлегший, але найкоротший шлях - переправити будинок через затоку.

Як уточнює видання, подібного роду "переїзди" відомі ще з 1960-х. Зокрема, відомий випадок, коли власнику будівлі довелося плисти понад 20 км. У ситуації Даніели та Кірка подолати потрібно було всього 800 м. "Якщо могли впоратися з цим в ті роки, то чому б не зробити це з нинішніми технологіями та обладнанням?" - зазначила пара.

Для транспортування будинку спорудили сталевий каркас з колесами, який допоміг спустити будинок на воду, а потім вивести його на сушу. А щоб будівля трималося на воді, по периметру платформи пара додала 28 пластикових діжок.

Не обійшлося без труднощів: у певний момент будинок нахилився і міг затонути, але за допомогою моторних човнів його вдалося вчасно відбуксувати до протилежного берега. Тепер парі доведеться залити новий фундамент і поставити на нього будинок, який так їм сподобався.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...