Канал Коломойського звинуватили в плагіаті: Шоу "Маскарад" підгледіли на ТРК "Україна"

Гучний скандал розгорівся між двома великими українськими телеканалами. «Україна» звинувачує «1 + 1» в плагіаті шоу «Маскарад», яке показали в минулу суботу, 3 жовтня, і яке дуже схоже на проект «МАСКА», анонсований «Україною» раніше. Після виходу програми канал виступив із заявою, в якій звинувачує конкурентів у плагіаті і погрожує судом, повідомляють Патріоти України.

«ТОВ «ТРК «Україна», як правовласник формату «The Masked Singer» на території України, вважає, що піратську поведінку телеканалу «1 + 1» щодо формату «The Masked Singer» такою, що порушує права і законні інтереси телеканалу «Україна». Питання про порушення прав ТОВ «ТРК «Україна» буде передане до суду. Також телеканал «Україна» звернеться за захистом своїх прав до Міжнародної організації по визнанню і захисту форматів FRAPA (Format Recognition and Protection Association).
Відвертий плагіат з боку загальнонаціонального мовника, який програв відкриту боротьбу за покупку прав на адаптацію успішного міжнародного формату телеканалу «Україна», нівелює принципи чесної конкуренції на вітчизняному ринку аудіовізуальної продукції, руйнує правові основи побудови цивілізованого ринку авторських прав і міжнародну репутацію України як країни, в якій мовники поважають і захищають права інтелектуальної власності», - йдеться в офіційній заяві каналу «Україна».
Також канал звертається до міністра культури і багаторічного керівника групи «1 + 1 Медіа» Олександру Ткаченка із закликом висловити свою публічну позицію з цього питання. Втім, відповідь каналу не змусила себе довго чекати. На «1 + 1» категорично відкидають звинувачення в плагіаті. Кажуть, що «Маскарад» є адаптацією румунського формату Mysteries In The Spotlight, який придбали у власника, компанії Antena TV Group.
«Цей формат має суттєві структурні відмінності від інших костюмованих проектів. Унікальною особливістю даного формату є протистояння двох зіркових команд, які змагаються за право відгадати зірку, приховану в маскарадному костюмі. Крім того, в процесі адаптації формату телеканал "1 + 1" реалізував в проекті багато власних творчих рішень», - йдеться в заяві у відповідь. Канал готовий відстоювати свою позицію.

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...