Канал у Керчі стрімко міліє, окупанти кричать про катастрофу: У Криму може зупинитися судноплавство

Менш ніж за рік підхідний канал Керченського порту в анексованому Криму обмілів на 20 сантиметрів. Відповідне розпорядження про зменшення дозволеної максимальної осадки суден випустила капітанія порту, передають Патріоти України.

Нове розпорядження, датоване 15 травня 2020 року, визначає максимальну осадку кораблів у 5,1 метра. Попереднє, яке діяло з 27 червня 2019 року, встановлювало осадку в 5,3 метра.

При цьому в січні-2019 дозволена осадка становила 4,9 метра. Із січня до червня 2019 року відбулося збільшення глибини каналу на 40 сантиметрів. Журналісти припустили, що для цього під портом могли проводитися днопоглиблювальні роботи.

"Наразі напевне можна говорити про те, що канал втрачає глибину, а порт втрачає можливості з приймання більш вантажопідйомних судів", – сказано в повідомленні.

Додамо, Керченський підхідний канал знаходиться в Керченській бухті і з'єднує Керч-Єнікальський канал і Керченський Торговий порт. Із Керченського підхідного каналу можна повернути на Керченський рибний порт.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...