Кандидат на премію Дарвіна: Росіянин із Тули поліз на Ельбрус без екіпірування і замерз (відео)

37-річний росіянин з міста Тула вирішив підкорити найвищу вершину Кавказу. Однак здійснити сходження він вирішив у кросівках та без екіпірування, тому замерз і помер. Цю "феєричну історію" розповідають російські ЗМІ. Тіло росіянина знайшли на висоті близько 5 000 метрів. І це при тому, що висота гори Ельбрус – 5 642 метри, зазначають Патріоти України.

Номінант на премію Дарвіна: історія "героїчного" сходження

37-річний Сєргєй Гавріков вирішив підкорювати найвищу вершину Кавказу гору Ельбрус у дуже оригінальний спосіб – у кросівках, з маленьким рюкзаком та без екіпірування. Росіянин вирішив, що може перемогти холод на вершині.

Уже вранці 2 березня надійшла інформація про його зникнення, тому 10 рятувальників з 2 одиницями техніки відправилися на пошуки горе-туриста. Того дня через погану погоду зупинили пошуки і відновили 3 березня. Після 5 годин пошукової операції знайшли його тіло – чоловік замерз за понад 600 метрів від вершини гори.

У Сєргєя з Тули є серйозний конкурент

Минулого місяця активіст Сергій Стерненко опублікував кадри з безпілотника з крафтнеймом BAVOVNA. Окупант, який побачив дрон, не запідозрив, що дрон був не порожнім, а з вибухівкою, тож вирішив "героїчно ліквідувати" його за допомогою палиці. Та фортуна обернулась іншим боком і палиця та дрон ліквідували загарбника.

Вчені розгадали таємницю прадавнього "дерева життя"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:32

Дослідження ДНК свідчать, що ці унікальні дерева вперше з'явились на острові Мадагаскар 21 мільйон років тому. Звідти їхнє насіння перенесло океанічними течіями до Австралії, а також до материкової Африки, де вони утворили окремі види. Через незвичайну...

Які види повісток вручають українцям і що загрожує ухилянтам: детальне роз'яснення

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:48

Під час загальної мобілізації призову до армії підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток, яких наразі існує три види. Перша – для уточнення даних; друга – для про...