Капітан українського суховантажу відмовився вести судно на батьківщину, злякавшись мобілізації, - ЗМІ

За даними журналістів, капітан невеликого українського суховантажу "Ізмаїл" Анатолій Богатирьов відмовився підкоритися наказу, бо думає, що це був прийом, щоб його разом з екіпажем мобілізували до Сил оборони.

Анатолій Богатирьов, капітан невеликого українського суховантажу "Ізмаїл", що зараз стоїть у болгарському порту Бургас, відмовився вести судно до України, побоюючись мобілізації та відправки на фронт. Про це пише болгарське видання "Флагман".

"Судно розвантажувалося в Бургасі, а потім повинно було йти в один із турецьких портів на ремонт, проте раптово надійшла вказівка слідувати в український порт", — пише видання.

Капітан Богатирьов вирішив не підкорятися вимогам судновласника. Майже весь екіпаж не погодився з ним, зійшов на берег і 24 жовтня вирушив в Україну. Лише один моряк залишився разом із капітаном на борту.

За словами капітана Богатирьова, він відмовився підкоритися наказу, бо думає, що це був прийом, щоб його разом з екіпажем мобілізували до Сил оборони. Також він побоюється плавати в українських територіальних водах через загрозу обстрілу росіян.

Капітан відповів начальству, що готовий взяти курс куди завгодно, крім України. Поки що вже понад тиждень судно стоїть у порту Бургаса, його перемістили на дальній причал, щоб "Ізмаїл" не заважав перевалці вантажів на інші судна.

Судно "Ізмаїл" належить держпідприємству ПрАТ "Українське дунайське пароплавство" (УДП), тому за стоянку в Бургасі платитиме Україна. На сьогоднішній день борг перевищив 15 тисяч євро і з кожним днем зростає.

Наразі українська сторона не коментувала інцидент.

За дві тисячі км від України: У російській Ухті відбулась бавовна і пожежа на НПЗ Лукойла. Є жертви

неділя, 2 червень 2024, 17:15

У російському місті Ухта (Республіка Комі) виникла пожежа на нафтопереробному підприємстві. Про це 2 червня повідомило агентство Інтерфакс з посиланням на адміністрацію регіону. . Зазначається, що у резервуарному парку нафтопереробного підприємства в ...

"Привіт, прийміть мої співчуття, не люблю, коли ви сумуєте": В Києві провели в останню путь бойову медикиню Ірину Цибух "Чеку" (відео)

неділя, 2 червень 2024, 16:27

Сьогодні, 2 червня, в Києві триває прощання із "госпітальєркою" — бойовою медикинею Іриною Цибух із позивним "Чека". Люди приходять у Михайлівський собор та на Майдан Незалежності. Про це повідомляє кореспондентка ТСН Наталія Нагорна, а також "Суспільн...