Кара для подвійних зрадників: "Чиновників" окупаційної адміністрації в Криму хочуть звільнити за українські паспорти

"Прокуратура" закидає співробітникам окупаційної адміністрації міста порушення статті 330.2 Кримінального кодексу Росії про "не повідомлення щодо набуття іншого громадянства".

Зрадники України намагалися обдурити й окупантів. Ілюстрація: соцмережі.

"Прокуратура" в окупованій Алушті рекомендувала звільнити 20 співробітників так званої "міської адміністрації". Вони мають поплатитися за те, що перетинали адмінмежу за паспортами громадян України, повідомляють Патріоти України.

"Прокуратура" закидає співробітникам окупаційної адміністрації міста порушення статті 330.2 Кримінального кодексу Росії про "не повідомлення щодо набуття іншого громадянства". Так званий "мер" Алушти Галина Огнєва підтвердила журналістам, що "прокуратура" рекомендувала звільнити двадцятьох її підлеглих, проте поскаржилася, що виконати це не дозволяє брак кваліфікованих кадрів.

Російський юрист Марк Фейгін підтвердив, що російським чиновникам не можна мати друге громадянство. "На держслужбі не можуть перебувати особи з подвійним громадянством. Вони мають як мінімум декларувати під час прийому на роботу наявність другого громадянства. Навіть у специфічній ситуації Криму перебування на посадах таких осіб неприпустиме. Є обов'язок у громадян Росії повідомляти в 30-денний термін, причому, під страхом кримінальної відповідальності, про наявність другого громадянства", - розповів він.

За словами юриста, санкція статті 330.2 передбачає штраф у розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (80 тисяч гривень. - Ред.) або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до одного року, або обов'язкові роботи на строк до 400 годин.

Ситуацію прокоментував речник Держприкордонслужби України Олег Слободян. "Російські документи у кримчан - це як паспорти "ДНР" і "ЛНР", це така іграшка для тих, хто проживає на окупованій території. Перетинати адмінмежу можуть тільки громадяни України або іноземці, які їдуть, не порушуючи законодавство України, за спецдозволом від української міграційної служби", - сказав він.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...