"Кара Господня", "Ватна смерть" чи "Бандерівець"? Українці запропонували нове ім'я для БПЛА "Байрактар"

Український сегмент соцмереж з іронією запропонував нові назви турецькому БПЛА Bayraktar: до цього глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що не слід називати БПЛА, які купила Україна для захисту від ворога, "турецькими". Патріоти України із посиланням на сторінки відомих блогерів, а також простих українців розповідає про запропоновані варіанти назви безпілотника.

Чавушоглу заявив, що офіційна Анкара не звинувачує Росію, тому Україні не варто називати БПЛА Bayraktar "турецькими". "Іноді при боротьбі з тероризмом у різних країнах ми стикаємося зі зброєю з різних країн, зокрема з російською", - цитує главу МЗС Туреччини журналіст Осман Пашаєв. За його словами, Чавушоглу запропонував росіянам сприймати Байрактари як українські. Крім того, міністр закордонних справ Туреччини фактично прирівняв дії України до боротьби із тероризмом, а не до війни, наголосив Пашаєв.

У зв'язку з цим багато українців запропонували свої варіанти назви безпілотного літального апарату. Так, відомий телеведучий, журналіст та політолог Тарас Березовець запропонував назвати безпілотник на честь кошового отамана Запорізької Січі Івана Сірка.

"І красиво, і запально! "Сірко" підпалив бойову техніку російських окупантів на Донбасі", - пише Березовець.

Ветеран російсько-української війни, блогер Олексій Петров запропонував назвати БПЛА "Месником".

Водночас низка користувачів соцмереж також запропонувала свої варіанти відповіді. Серед них - "Кара Господня," "Ватна смерть" і "Бандерівець"; також звучали пропозиції перейменувати БПЛА на честь гетьмана Івана Виговського, Конотопської битви 1659 року та Степана Бандери. В останньому випадку запропонували перейменувати на честь відомої пісні про лідера ОУН, яка викликала в Росії хвилю гніву .

Деякі користувачі пішли ще далі і запропонували назвати Bayraktar на честь президента РФ Володимира Путіна.

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...