Кара наздогнала кримнашиста: "Короля" російського шансону Шуфутинського не впустять до України, - ДПСУ

Концерт у "Палаці спорту" Києва росіянин запланував на березень.
Виконавця російського шансону Михайла Шуфутинського не пустять на територію України через незаконне відвідування окупованого Криму. Це в коментарі Укрінформ підтвердив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. На кордоні співак отримає заборону на в’їзд до України. Концерт у "Палаці спорту" Києва росіянин запланував на березень, зазначають Патріоти України.

"У нас на даний момент є достатньо підстав вважати, що він неодноразово був у Криму, на тимчасово окупованій території, і під час спроби його в’їзду в Україну, оскільки ми також бачимо, що на березень анонсується його виступ в Україні, прикордонники обов’язково проведуть всі необхідні заходи безпосередньо в пункті пропуску. Якщо він з’явиться для перетину кордону і оскільки є певні підтвердження того, що він міг бути на окупованій території, у нас є підстави заборонити йому в’їзд в Україну", - сказав Демченко.

Він додав, що прикордонники постійно встановлюють і виокремлюють людей, які порушували українське законодавство, зокрема, незаконно відвідуючи окуповані території.

"Це сотні людей, це копітка робота - встановити, зафіксувати, довести, що людина могла незаконно відвідувати окуповані території. Звісно, що громадськість більше реагує на публічних людей – акторів, співаків, дипломатів, але це стосується всіх громадян - і України, й іноземців", - пояснив речник ДПСУ.

Для іноземців, які незаконно відвідували окуповані території, загрожує адмінвідповідальність і заборона на в’їзд на три роки.

При цьому рішення про дозвіл на в’їзд в Україну приймається виключно в пунктах пропуску під час безпосередньої спроби людини перетнути кордон.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...