Кара небесна? Окупованому Криму загрожують смертельні лихоманки, у Росії б'ють на сполох

Жителям анексованого Криму загрожують смертельні тропічні хвороби, переносниками яких є комарі. Вони вже поширилися вздовж Чорноморського узбережжя, а в майбутньому можуть проникнути на центральну частину РФ, повідомляють Патріоти України.

За даними російських ЗМІ, загроза поширення тропічних хвороб може бути значно масштабнішою за лихоманку Західного Нілу на Кубані, де захворіло всього сім осіб. За словами журналістів, якщо комар - переносник смертельної хвороби вкусить хоча б одного туриста, епідемія може охопити цілий регіон.

Вчені заявляють, що на узбережжі Чорного моря поширилися популяції двох видів комарів, які переносять лихоманку. На думку фахівців, комахи мігрують на північ через глобальне потепління.

"Це загальносвітова проблема, коли переносники тропічних хвороб, які в принципі не повинні з'являтися на півночі, мігрують в області з відповідними їм температурними умовами. У нас вони розмножилися на півдні", — сказав провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології та біохімії Інституту Марциновського Олександр Лукашев.

Вчені підкреслюють, що від укусу комарів цих двох видів людина може заразитися, серед іншого, лихоманками Денге, Чикунгунья, Зика і жовтою лихоманкою, причому для цих хвороб характерні смертельна небезпека і швидке поширення.

Також обидва ці види комарів можуть переносити личинок нитчастих хробаків, які викликають серйозні ураження внутрішніх органів у людей і тварин.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...