Карантин у Києві можуть посилити: Кличко розповів про загрози через коронавірус (відео)

У Києві визначили дві головні умови, за яких місту доведеться повернутися до більш жорстких карантинних обмежень. Про це розповів мер столиці України Віталій Кличко під час брифінгу 28 травня, який транслювала пресслужба КМДА на своєму Youtube-каналі.

Він відзначив, що влада міста поступово послаблює обмеження та спостерігає, як розповсюджується коронавірус.

"Головне – щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, в нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень", – підкреслив Кличко.

За його словами, рішення про показники, за яких столиця може призупинити запроваджені послаблення, ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій міста.Які умови для посилення карантину в Києві:

  • Якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останніх сім днів становитиме більше ніж 24 особи на 100 тисяч населення.
  • Якщо завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим коронавірусом, буде понад 75%.

"Уряд визначив показники, за якими можна запроваджувати послаблення. Ми ж розробили алгоритм, за яким у разі погіршення епідеміологічної ситуації місто вживає заходів. І може посилювати обмеження, щоб попередити стрімке розповсюдження вірусу", – заявив Кличко.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...