Карати не будуть? Рада провалила закон про штрафи за порушення комендантської години

Парламент провалив голосування у другому читанні за закон про штрафи за порушення комендантської години. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Як зазначив нардеп, проєкт № 10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години підтримали тільки 190 депутатів. Не набрало голосів і повернення на перше читання.

Парламент провалив голосування у другому читанні за закон про штрафи за порушення комендантської години «Закон вважається відхиленим повністю», – написав депутат.

Запропонований минулого року документ передбачав, що штрафи для порушників комендантської години становитимуть від 8,5 тис. до 17 тис. грн та вдвічі більше за повторне порушення.

Згідно з документом:

  • Протоколи складатиме поліція, притягуватиме суд. Законопроект передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години (заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.
  • Передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

Справа Тищенка: Встановлено причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі

середа, 26 червень 2024, 0:37

20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень. Поліція розпочала два кримінальні провадження - за н...

Вєрка Сердючка - то символ виродка, - Ірина Фаріон відреагувала на слова Андрія Данилка під час концерту

вівторок, 25 червень 2024, 23:25

Фаріон наполягає, що всі українці, які досі говорять російською - поплічники агресора Володимира Путіна. Скандальна мМовознавиця та професорка Ірина Фаріон вважає, що своїми епітетами про Андрія Данилка та його реакцією на це, влучила точно в ціль. Про...