Карел не встиг відсвяткувати 23-річчя: Україна нагородила посмертно орденом "За мужність" чеського добровольця

Посол України в Чехії Василь Зварич вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня батькам чеського героя, який загинув за Україну. Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передають Патріоти України.

У Празькому Граді відбулась церемонія вручення ордена "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) батькам Карела Кучери — чеського добровольця, який героїчно загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Нагороду вручив посол України в Чехії Василь Зварич, висловивши глибоку вдячність родині загиблого. "Карел Кучера загинув у бою за Бахмут у березні 2023 року. Він не тільки відважно став на захист України, але й був талановитим фотографом, чиє життя обірвалось за три місяці до 23-річчя", - зазначили в українському дипвідомстві.


"Тож тепер не бусиками єдиними": У Києві згорів ресторан російського добровольця, ветерана АТО (фото)

неділя, 20 жовтень 2024, 21:23

У п'ятницю, 18 жовтня, у Києві сталася пожежа в ресторані "Пян-Се Rest", власником якого є російський доброволець, ветеран АТО Ілля Богданов. Власник каже про підпал. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. Богданов...

"Я не хочу вбивати людей і не хочу помирати": The Times написала, як і чому українські ухилянти ховаються від фронту

неділя, 20 жовтень 2024, 21:12

Українські чоловіки місяцями не виходять з дому, ховаючись від мобілізації. Тим часом військові попереджають про критичну нестачу людей. Про це у репортажному матеріалі пише The Times, передають Патріоти України. Видання наводить типову картину, яку мо...