Карма скреп: У новітнього російського криголама виявили "смертельний" дефект

Гребний електродвигун на правому валу атомного криголама "Арктика", який вийшов з ладу під час швартових випробувань, не підлягає відновленню. Про це повідомляє "Коммерсант", посилаючись на джерело в галузі, передають Патріоти України.

За даними видання, представники Ленінградського електромашинобудувального заводу заявили, що причиною поломки став стрибок напруги. Разом з тим, представники ЦНДІ суднової електротехніки і технології відзначили, що силова установка вийшла з ладу в результаті браку при виготовленні.

Видання відзначає, що тепер криголам, який в грудні 2019 вперше вийшов на ходові випробування, знову доведеться ставити в док на ремонт, який триватиме близько шести місяців. Якщо двигун не вдасться полагодити на борту, доведеться розкривати корпус, що призведе до істотної затримки здачі судна, яка була намічена на травень 2020 року.

За даними видання, на створення нового ГЕД може піти 12-18 місяців, хоча теоретично можуть бути використані і двигуни, призначені для наступних серійних криголамів.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...