Карма скреп? У Росії заявили про серйозну НП на МКС - раптово відключилася важлива система

На Міжнародній космічній станції (МКС) відбулося нештатне відключення системи кондиціонування повітря СКП-2. Як пише "Інтерфакс-Росія", про це повідомив космонавт Сергій Рижиков у ході переговорів з ЦУПом, трансляцію яких веде НАСА, передають Патріоти України.

Наземні фахівці відзначили, що "у зв'язку з відключенням ВКВ-2 необхідно деактивувати комп'ютер" і провести додаткові перевірки. Системи ВКВ-1 і ВКВ-2 знаходяться в модулі "Зірка" і дублюють одна одну.

Як розповідали "РИА Новости", в схему забезпечення Міжнародної космічної станції повітрям, придатним для дихання, включені 16 складних багатокомпонентних пристроїв, пов'язаних один з одним.

Джерелами води і кисню на борту станції є продукти життєдіяльності людини: піт і волога, яка видихається, що збираються в системі кондиціонування атмосфери (конденсат атмосферної вологи), а також сеча і вуглекислий газ. Крім того, використовуються волога, що випаровується рослинами, санітарно-гігієнічна вода, а також вода з технічних систем.

Для забезпечення потрібного газового середовища на МКС діють системи електролізного одержання кисню з регенерованої води, очищення атмосфери від мікродомішок, очищення атмосфери від вуглекислого газу і його концентрування, а також система утилізації вуглекислого газу шляхом його розкладання на воду і метан за методом Сабатье.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...