Карма? У Росії блискавка влучила в арсенал зі зброєю, є постраждалі (фото)

На складі боєприпасів під Ачинськом (Красноярський край Росії) в п'ятницю, 9 серпня, відбулися нові вибухи. Попередньо, в арсенал влучила блискавка, мінімум 8 людей постраждали, повідомляють Патріоти України.

Раніше, 5 серпня, на території цієї ж військової частини відбулася ціла серія вибухів, внаслідок яких постраждало 8 осіб.

18:40 – "Інтерфакс" повідомив, що, за новими даними, під час робіт із розмінування зруйнованого складу боєприпасів під красноярською Кам'янкою стався підрив снаряда.

"До п'ятьох раніше доставлених у лікарню [постраждалих] привезли ще трьох. Це цивільні, у всіх легкі травми, вони будуть лікуватися амбулаторно", - цитує видання представника центральної районної лікарні.

18:35 – З Ачинська продовжують вивозити жителів. Влада виділила для цього 11 автобусів.

18:33 – Через НП два пасажирські потяги, в яких знаходилися близько 800 осіб, направили в об'їзд місця вибуху боєприпасу.

18:30 – Telegram-канал LIFE SHOT припустив, що військові можуть бути самі винні в нових вибухах на складах під Красноярськом.

"Під час перших вибухів на території військової частини здетонували світлові снаряди з фосфором, а залишки цієї речовини були розсипані буквально всюди. Над палаючими складами пролетів ІЛ-76, скинув воду, курс хімії за 8-й клас (фосфор + вода = вогонь) і все навколо охопило полум'я. Самі військові зараз висувають версію, що в боєприпаси могла потрапити блискавка", – сказано в повідомленні.

18:20 – Кількість постраждалих збільшилася до 8, пише RT.

18:00 – Місцева влада уточнила, що при проведенні робіт із ліквідації наслідків НП у Кам'янці стався підрив снаряду. Вибух зачепив службовців і пошкодив автомобіль.

17:50 – Раніше ІА REGNUM із посиланням на міську адміністрацію писав, що 9 серпня жителів села Кам'янка Ачинського району, яке найбільше постраждало в результаті НП у військовій частині 5 серпня, знову евакуюють – у пункти тимчасового розміщення в селище Малинівка.

В якості причини було зазначено погіршення гідрометеоумов.Пояснювалося, що злива може спровокувати хімічну реакцію фосфору в снарядах.

В Кам'янку, за дорученням глави Ачинська Ілая Ахметова, відправили п'ять автобусів.

17:40 – За даними "Інтерфаксу", в результаті попадання блискавки сталося мінімум два вибухи. Серед постраждалих – військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів.

17:37 – У мережі з'явилася інформація про удар блискавки у військовий арсенал. Telegram-канал "Раньше всех" із посиланням на джерело повідомив про 5 постраждалих.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...