Карма? У Севастополі у екс-військової, яка зрадила Україну, забирають квартиру

У Севастополі у колишньої української військової, яка перейшла на бік окупантів, хочуть забрати квартиру, яку вона отримала від Міноборони України в 2007 році, йдеться в матеріалі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

«Це був дуже радісний день. Це президент Ющенко вручає мені ордер на квартиру», – жителька Севастополя Тетяна Шевчук показує світлину з особистого архіву.

У 2007 року, після одинадцяти років служби у Військово-Морських силах України старший матрос і мати трьох дітей отримала від Міноборони окреме службове житло.

Тетяна працювала кухарем, потім-бухгалтером, пізніше-зв’язківцем. Під час так званої «кримської весни» вона вирішила залишитися в Севастополі, де живе з дитинства. Тетяна зрадила присягу і перейшла на службу Росії.

Наша частина перейшла у підпорядкування «Бельбеку» (військового аеродрому – ред.), льотної авіації. Усе керівництво прийшло з Ростова (Ростовської області Росії – ред.). Ми вважалися інтегрованими. На нас весь час говорили: «Інтегровані, зрадники батьківщини», – згадує жінка.

В кінці 2014 року Тетяна впала: травмувала спинний і головний мозок, також отримала перелом основи черепа і шийних хребців. Травми призвели до інвалідності-жінка насилу пересувається.

«Попри те, що у мене в медичній книжці було написано: «Старший матрос не може виконувати службові обов’язки», – начмед частини сказав: «Мене це взагалі не цікавить, одягайте форму і виходьте на шикування». Мені стало на службі погано, викликали швидку допомогу, а наступного дня мене вже забрали з інсультом у госпіталь», – говорить Тетяна про події 2015 року.

За словами жінки, в російських збройних силах їй відмовляли в оформленні інвалідності, наполягали, або вона виконує обов’язки, або пише рапорт на звільнення.

«Я прийшла до командування частини й сказала, що мені потрібно оформити групу інвалідності. «Пишіть рапорт на звільнення, і ми вам дамо документи на оформлення групи, інакше ви оформите інвалідність за рік по звільненню», – додає вона.

Росія обіцяла військовим, які перейшли на її бік, врахувати роки служби в українській армії. У Тетяни їх було більше 17 і ще півтора року в російських збройних силах. Після звільнення вона мала право отримати житло або грошовий сертифікат. Нічого з цього не дали. Тетяна та її діти залишилися в службовій трикімнатній квартирі, ордер на яку їй вручав президент Ющенко.

У 2014 році підконтрольна Кремлю “влада” Севастополя «націоналізувала» все державне українське майно, в тому числі і квартиру Тетяни.

«У 2017 я отримала документи, квартира є власністю міста. Через суд я оформила договір соціального найму, оскільки на той момент Міністерство оборони (Росії-ред.) житлом мене не забезпечило», – пояснює колишня українська військова.

Далі оформити житло у власність не вийшло. “У січні 2019 року влада Севастополя передала весь (багатоквартирний-ред.) будинок у власність Міноборони Росії», – говорить Шевчук.

Жінка судиться з “владою” Севастополя і російським Міноборони. Вимагає визнати, що квартиру, де вона проживає, незаконно перевели в службове житло. Російські військові вважають цю квартиру відомчою.

“Вони вимагають звільнити житло, кажуть, що для мене і моєї сім’ї ні в Севастополі, ні в Криму житла немає», – розповідає Тетяна.

Російське Міноборони пропонувало жінці квартиру меншої площі і в протилежному кінці міста. Вона відмовилася. «Під час переходу (на службу Росії – ред.) говорили: «Не переживайте, ви не будете нічим утиснуті. Вас ніхто не виселятиме з житла». Але виходить, що ми як люди третього сорту», – підсумовує Шевчук.

Окупаційна влада міста і Міноборони РФ намагаються довести в суді, що Тетяна не має права орендувати квартиру, в якій проживає. Якщо у них вийде – сім’ю виселять. Коментуючи “націоналізацію” державного майна на окупованому півострові, в прокуратурі АР Крим та міста Севастополя зазначили, що ведеться розслідування.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...