Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
Українська журналістка Анастасія Федченко розповіла, як після атаки РФ по Кривому Рогу, яка забрала життя дев'ятьох дітей, натрапила на російськомовне оголошення про пошук няні для дитини в Києві з необов'язковим знанням української мови. Про це вона н...
Під час засідання в апеляційному суді Нью-Йорка позивач доручив аватару, створеному штучним інтелектом, презентувати докази у справі. Суддя сприйняла це як спробу ввести її в оману. Про це пише Associated Press, передають Патріоти України. Випадок став...