
Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
50-річний гендиректор компанії "Укрпошта" Ігор Смілянський зі своєї зарплати відкладає гроші на пенсію й оплачує освіту своїх синів. Про це він розповів у пості, який 18 листопада опублікував у Telegram, передають Патріоти України. . Глава "Укрпошти" ...
Представники «Лісів України» заявили, що закінчили розпочату кілька років тому з ініціативи президента Володимира Зеленського програму Зелена країна — і висадили мільярд дерев. Про це повідомили 18 листопада у пресслужбі підприємства, передають Патріот...