
Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
У період мобілізації питання придатності за станом здоров’я знову опинилося у центрі уваги. Однією з категорій, що часто викликає запитання, є дерматологічні хвороби та їхній вплив на рішення військово-лікарської комісії, передають Патріоти України. За...
В умовах загальної мобілізації всі військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки, зобов'язані пройти військово-лікарську комісію (ВЛК). Однак існує перелік хвороб і станів, з якими ВЛК може визнати особу тимчасово непридатною до служби. Юристи ...