
Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
У реанімацію Львівської обласної інфекційної лікарні потрапив 43-річний чоловік - у нього через грип А розвинулася двобічна пневмонія. За словами лікарів, пацієнт у важкому стані. Про це LVIV.MEDIA розповів завідувач реанімаційного відділення Віктор То...
Науковці повідомили про виявлення у жабах унікальної бактерії, яка може стати основою для принципово нового підходу до лікування онкологічних захворювань. Про це пише видання New Atlas, передають Патріоти України. Під час лабораторних досліджень на миш...