
Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
У 2026 році в Україні передбачено підвищення мінімального рівня заробітної плати, який має нараховуватися заброньованим працівникам. В інакшому випадку вони можуть втратити бронь, передають Патріоти України. Про це передає «Бухгалтер 911». У виданні на...
Українці можуть відстежувати проходження своїх банківських платежів у режимі 24/7. Ця функція стала доступна з 1 грудня – після того, як Нацбанк запустив трекінг у системі електронних платежів (СЕП), передають Патріоти України. . Про це розповіли в са...