Картопля небезпечна для здоров'я: Експерти розповіли, від якої краще відмовитися назавжди

Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.

Не зберігайте картоплю в холодильнику

Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.

Не купуйте картоплю з неприємним запахом

Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.

Не беріть картоплю з зеленою шкіркою

Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.

Ніколи не купуйте пророслу картоплю

Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...