Кашель як симптом раку: Лікар розповів, чи можна його сплутати з простою застудою

На думку лікарів, кашель не лише сигналізує про респіраторні інфекції, він може бути симптомом чогось значно тривожнішого, зокрема, раку легенів, передають Патріоти України.

Онкологиня Дебора Лі розповіла як відрізнити раковий кашель від симптомів застудного вірусного захворювання.

За словами лікаря, незмінною ознакою раку легенів є довготривалий болісний кашель, що може тривати понад два, а іноді й три тижні.

– Спочатку це сухий кашель, але з часом він стає продуктивним, тобто під час кашлю виділяється мокротиння, яке може бути іржавого кольору або зі слідами крові, – каже лікарка.

Окрім тривалості кашлю варто звернути увагу й на інші симптоми, які самі по собі можуть свідчити про онкологічне захворювання.

Дебора Лі зараховує сюди:

  • втому;
  • втрату апетиту та ваги;
  • захриплість голосу;
  • утруднене ковтання;
  • збільшення лімфатичних вузлів на шиї;
  • постійну задишку.

Будь-який із цих симптомів може бути маркером раку, який розвивається в організмі. А вже якщо сюди додається кашель із домішками крові, лікар радить обстежитися негайно, щоб якнайшвидше розпочати лікування, яке може виявитися рятівним.

Кашель за респіраторної інфекції істотно відрізняється від ракового.

Він може супроводжуватися температурою, болем у горлі та м’язовими болями, нежиттю, чханням, головним болем.

– Ці симптоми тривають один або два тижні та, зазвичай, минають самі по собі, – стверджує доктор Лі.

Як правило, цей стан лікують нестероїдними протизапальними засобами, такими, як ібупрофен або парацетамол, а також протинабряковими, відхаркувальними препаратами. Часто призначають також парові інгаляції, медово-лимонні гарячі напої.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...