Кастетом по потилиці: У Коломиї побили військового

В Івано-Франківській області побили військового Василя Кузьмина й тепер він перебуває у комі. Йому завдали удар кастетом по потилиці через зауваження про нецензурну лайку, передають Патріоти України.

Василь Кузьмин – військовий ЗСУ, учасник АТО/ООС, захищав Донецький аеропорт від російських окупантів. Вже декілька днів він лежить у комі.

Що трапилось

Василь Кузьмин перебував у Коломиї на реабілітації. Його друг Мирослав Федьків розповів, що ввечері 27 серпня біля одного з магазинів у Коломиї між ними та хлопцями, які стояли на дитячому майданчику, виникла суперечка, коли військовослужбовець зробив компанії зауваження за нецензурні слова.

Після цього почалася бійка й Василь втратив свідомість. Брат військового Тарас Кузьмин, який нині теж воює, уточнив, що йому завдали удару кастетом по потилиці. Непритомного Василя Кузьмина госпіталізували до лікарні. Вечері 27 серпня лікарі зателефонували його матері та сказали, що її син перебуває без свідомості у медзакладі.

"Коли ми приїхали, йому зробили обстеження. Зробили повністю МРТ. Був забій ззаду. Вже потім мені говорили, що то – професійний удар професійного боксера, майстра спорту, який займається у нас, в Коломиї, має нагороди. Я б взагалі хотіла забрати у нього ці відзнаки, бо якщо він – спортсмен, то не має права бити людей, тим більше воїнів", – сказала мати бійця Орися Кузьмин.

Чоловік у дуже важкому стані

28 серпня у Василя Кузьмина паралізувало лівий бік, а після МРТ стався крововилив у мозок. Транспортувати воїна до обласного центру було небезпечно для його життя, тож медики викликали нейрохірурга з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні й провели першу операцію в Коломиї. 31 серпня чоловіка вдруге прооперували.

За словами його дружини Христини Кузьмин, зараз Василь Кузьмин у важкому стані, температура висока, а тиск низький. "Василь воював завжди за всіх, захищав. І просто так "спускати" дітям, які займаються боксом, карате і не мають розуміння, де можна битися: надворі чи в залі, де вони займаються. Мають якісь певні заслуги, нагороди. Я вважаю, що це зараз неправильно — "спустити з рук", коли чоловік у дуже важкому стані лежить в лікарні", – сказала вона.

Поліція відкрила кримінальне провадження

Інспекторка комунікації Нацполіції області Анна Сосяк розповіла, що за цим фактом розпочали кримінальне провадження. Усіх учасників конфлікту вдалося встановити й зараз триває досудове розслідування. Товариш військовослужбовця Мирослав Федьків сказав, що під час чергового виклику в поліцію впізнав на фото хлопця, який вдарив Василя Кузьмина.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...