Катастрофа, про яку мовчать: Шмигаль обмовився, що місця COVID-пацієнтам скоро шукатимуть у районних лікарнях

У деяких містах завантаженість медичних закладів для пацієнтів з COVID-19 – понад 90%. Відповідно, місць у таких лікарнях уже не вистачає. Тому пацієнтів з коронавірусною хворобою транспортують в інші медичні заклади, передають Патріоти України.

Зокрема, з обласних медичних закладів пацієнтів з COVID-19 можуть направляти у районні лікарні. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 25 листопада.

"Є окремі міста, де завантаженість лікарень сягає понад 90%. На сьогоднішній день місць в таких лікарнях уже починає не вистачати, і по факту їх практично немає в окремих обласних центрах. Людей відповідно розміщують в районних і обласних лікарнях, повинні маршрутизувати нові напрямки, куди розвозити таких хворих з обласних центрів", – розповів Шмигаль.

При цьому прем'єр-міністр запевнив, що ситуація із гопіталізацією хвори уже два тижні залишається стабільною. Кількість хворих, які займають ліжкомісця в лікарнях, тримається на рівні 27-28 тисяч.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...