Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти України.

Днями ветеран війни Олександр Будько з позивним Терен розповів, що Кухар і Стоянов пропонували йому станцювати разом в одній із вистав, однак він відмовився після того, як дізнався, що вони «заробляють на репертуарі з російським балетом».

Кухар зазначила, що особисто не знайома з Олександром Тереном: «Я здивувалася його словам, ми не знайомі й ніколи не спілкувалися. Я бачила хлопця, який працює з трупою United Ukrainian ballet, для якої Олексій Ратманський робив постановку, але ім'я танцівника не знала. І, до речі, дуже дивна позиція з огляду на те, що в цей час ця трупа вивозила Лебедине озеро до Австралії та Сінгапуру, до того ж постановка Олексія Ратманського Лебедине озеро зараз іде по всій Америці. А він чомусь згадує про мене і якийсь проєкт».

Прима-балерина зізналася, що відмовилася від російського балету в репертуарі: «Я відмовилася від виконання творів Чайковського ще у 2022, поки триває війна. Хоча його вплив на балетне мистецтво неоціненний. І світ ніколи не відмовиться від його шедеврів, бо кожен театр вважає Лускунчика і Лебедине своїм надбанням. Перший благодійний виступ після повномасштабного вторгнення відбувся у мене у Паризькій опері, з Кармен. Потім було багато інших у різних країнах, зокрема в Україні. Жизель мала честь танцювати у Норвегії та у Швеції перед королем і королевою, виступаючи перед аудиторією перед виставою і розкриваючи реалії жахів війни. Далі були ще вистави Сильфіда, Білосніжка, Грек Зорба, Лісова пісня».

Раніше стало відомо, що експертна комісія Інституту національної пам’яті дійшла висновку, що ім'я композитора Петра Чайковського в назві Національної музичної академії в Києві є частиною пропаганди російської імперської політики.

Джерело: НВ

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...