"Катували електрострумом, підвішували до стелі, душили і били": Із полону "ДНР" утік український патріот

Український патріот Григорій Сінченко, двічі полонений сепаратистами, втік із катівень так званої ДНР. Про це телефоном повідомила його мати Тетяна Гулевська,

Жінка з жовтня 2019-го веде боротьбу за звільнення сина, затриманого так званими спецслужбами ДНР. "По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях "МВС". Тим, хто вкаже, де він ховається, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були вдома в моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, говорили, що якщо знайдуть, не випустять живим", — розповіла Гулевська.

На фото, яке показують на сепаратистських телеканалах, на обличчі Григорія видно сліди опіків. З цього жінка робить висновок, що її сина знову катували.

За інформацією журналістів, 25-річного Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували в партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підриваннях вежі мобільного оператора "Фенікс". У грудні 2017 року він разом з 74 полоненими повернувся в Україну в рамках обміну.

У так званій ДНР його, інваліда третьої групи, катували електрострумом, підвішували до стелі за вивернуті руки, душили, били. Ще в полоні Григорій вирішив, що повинен помститися. Мати намагалася відрадити його від планів помсти, але так і не змогла.

"Я людина віруюча. Я просила його пробачити їх заради Христа, адже вони теж люди й можуть покаятися. Він говорив: "Вони не люди, вони знущаються і б'ють заради задоволення". Він знав, на що йшов. Він пережив дуже жорстокі тортури, помирав там "на підвалі", і тоді ще говорив: якщо виживу, то вийду й обов'язково помщуся. Ти ж бачиш, скільки хлопців загинуло! Скільки в Донецьку кладовищ, скільки по всій Україні воїнів без рук, без ніг... Чому ж я повинен ховатися?"Сінченко повернувся в Донецьк, і в жовтні 2019- го його знову затримали.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...