Катував військових ЗСУ: У Маріуполі зловили терориста з "групи Безлера" (фото)

У Маріуполі контррозвідка Служби безпеки України викрила одного з членів терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера, передають Патріоти України.

Маріуполець добровільно приєднався до неї ще 2014 року та брав участь у катуванні українських військових і мирного населення на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними оперативників, у терористів чоловік відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою.

Зокрема, за завданням "Біса" маріуполець знімав допити та знущання над військовополоненими та заручниками, яких утримували в приміщенні колишнього поліцейського управління з боротьби з оргзлочинністю в Горлівці.

Вибиті "зізнання" він фіксував на камеру й розміщував відео на сайтах "Л/ДНР" і в соцмережах. До того ж часто ці кадри використовували російські ЗМІ для своїх пропагандистських сюжетів.

"Крім того, застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, терорист принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи", – додають у відомстві.

Підкреслюється, що 2015 року, з початком кримінальних розбірок за перерозподіл сфер впливу між угрупованнями терористів, чоловік злякався за своє життя й утік на мирну територію України.

СБУ викрила в Маріуполі терориста з "групи Безлера", який катував українських військових

СБУ викрила в Маріуполі терориста з "групи Безлера", який катував українських військових

ssu.gov.ua

Силовики виявили зловмисника в Маріуполі. Свідки подій 2014 року в Горлівці впізнали в ньому підручного Безлера. А під час обшуків за місцем проживання у нього було вилучено матеріали, які долучені до доказової бази справи.

Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури уже повідомили терористу про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (Участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За це йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...