Казахстанці дражнять Путіна: У Києві запрацювала друга в Україні "юрта незламності" (фото)

У Парку імені Тараса Шевченка у Києві з'явилась «юрта незламності», яка оснащена генераторами та обігрівачами. Юрту допомогли встановити казахські меценати. Про це розповів журналіст Віталій Школьний та додав фото, передають Патріоти України.

Зазначається, що площа «юрти незламності» складає 63,5 кв. м. Пункт оснащений генераторами та обігрівачами, а відвідувачам будуть пропонувати гарячий чай та національні страви.

Школьний зазначив, що загалом таких юрт буде шість, але не уточнив місце їхнього розташування. Нагадаємо, у місті Буча представники Казахстану допомогли відкрити «юрту незламності». Юрта була встановлена напередодні Різдва - 6 січня.

Юрта розташована на вулиці Олекси Тихого та працюватиме як пункт обігріву для мешканців міста під час блекауту. Водночас у міністерстві закордонних справ Росії гостро відреагували на встановлення юрти. Так, представниця російського МЗС Марія Захарова навіть звернулася до влади Казахстану з вимогою пояснити те, що сталося.

Водночас в Астані заявили, що не бачать в установці юрти нічого поганого. Влада Казахстану наголошує, що встановлення юрти є приватною ініціативою казахстанських меценатів. Там нагадали, що в Казахстані проживає близько 300 тисяч українців, в Україні також є велика казахська діаспора.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...