Каже "проти війни і не хотів убивати людей": У Львові суд суворо покарав ухилянта

На суді підозрюваний заявив, що він відмовився їхати на відправлення у військову частину тому, що проти війни і не "готовий вбивати людей", але готовий понести кримінальне покарання за ухилення від мобілізації.

Сихівський районний суд Львова ухвалив вирок чоловікові, який категорично відмовився вирушити до військової частини за мобілізацією. Якийсь Ігор М. аргументував свою відмову тим, що не бажає "вбивати людей", за що був засуджений до трьох років позбавлення волі. Про це 18 березня повідомила пресслужба державного органу.

Згідно з даними з Єдиного державного реєстру судових рішень, мешканець Львова восени минулого року пройшов військово-лікарську комісію, за результатом якої його було визнано придатним до служби в армії. Однак коли отримав повістку з'явитися до військової частини, він відмовився від мобілізації.

"Перебуваючи фізично в пункті збору одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки м. Львова. Львова, без поважних причин відмовився їхати на відправлення до військової частини для проходження військової служби у Збройних силах України", — йдеться в повідомленні.

Під час засідання підозрюваний пояснив, що відмовляється від мобілізації з особистих міркувань — він проти війни і не "готовий вбивати людей". Водночас чоловік визнав свою провину і заявив, що готовий нести кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації.


Суд проаналізував матеріали справи та визнав ухильника винним за статтею 336 ККУ і засудив до трьох років позбавлення волі. При цьому цей вирок можна буде оскаржити в апеляційному суді.

"Військо потребує людей": Жорін заявив про необхідність "негативної мотивації" для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 8:50

Наразі немає можливості мотивувати українців йти до війська лише заохоченнями. Адже зараз на кону - майбутнє всієї держави та нації. Таку думку висловив екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. "Я багато пишу про мобілізацію, тому ...

Одні проблеми! Доглядальниця для собак назвала чотири "найкошмарніші" породи

четвер, 9 травень 2024, 7:56

Жінка, яка вигулює собак, назвала чотири найгірших породи, з якими їй доводилося мати справу. Як пише Mirror, таким досвідом вона поділилася на Reddit. "Я працюю нянею для тварин, і чотири собаки, за якими я доглядаю, просто кошмар - я б ніколи не стал...