Каже, що "щиро кається": Робітник "Заводу ім. Малишева" в Харкові отримав вирок за співпрацю з окупантами

У Вовчанську у 2022 році співробітник "Заводу ім.Малишева" працював в окупаційній адміністрації. За даними Харківського антикорупційного центру, йдеться про Андрія Аксьонова, передають Патріоти України.

Як це стало відомо з вироку суду, Аксьонов протягом з 17 серпня по 12 вересня 2022 року добровільно обіймав посаду "начальника отдела строительства жилищно-комунального хозяйства Управления жилищно-комунального хозяйства и гражданской обороны в городе Волчанск Временной гражданской администрации Харьковской области", що була створена окупаційною адміністрацією держави-агресора рф.

У вироку суду вказано, що колаборант визнав свою винуватість в повному обсязі, активно сприяв розкриттю злочину, щиро каявся. Чугуївський міський суд Харківської області затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та Аксьоновим в колабораційний діяльності (ч.5 ст. 111-1 КК України) та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді 5 років позбавлення волі, з заміною реального покарання – трьома роками іспитового строку.

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...