Каже, що захищав себе і матір, але може піти під суд: На Тернопільщині ветеран АТО смертельно поранив одного з нападників на його дім

24-річному жителю села Глещава Тернопільської області, який воював у зоні АТО на Донбасі, інкримінують умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони, передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті обласної поліції, у ніч на 2 травня компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. В клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям, і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився.

"Проте компанія прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом з хлопцем була мама. Він злякався за неї", – йдеться в повідомленні.

За словами джерела, батько і старший брат в цей момент були на заробітках. Хлопець, за його словами, кілька разів попереджав, що може відповісти на напад.

Він також повідомив про нападників на лінію "102" і після цього відразу вийшов до них з ножем. Коли почалася штовханина, атовець травмував ножем одного з дебоширів. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

Підозрюваний у скоєному зізнався. Він зазначив, що під час бійки нібито навіть не зрозумів, кого поранив ножем. На момент інциденту хлопець був тверезий. Суд обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Триває слідство.

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...