Кажуть, що причина була поважна: В Одесі співробітники ТЦК заштовхали чоловіка в мікроавтобус

У Мережі поширюється відео нібито з Одеси, на якому видно, як чоловіки у військовій формі заштовхують іншого чоловіка в мікроавтобус. В Одеському ТЦК заявили, що на кадрах затримують громадянина-втікача. Про це йдеться в заяві Одеського обласного ТЦК і СП, передають Патріоти України.

В Одеському обласному ТЦК і СП заявили, що після втечі чоловіка знайшли і викликали поліцію для його затримання і доставки в районний військкомат для подальшого проходження військово-лікарської комісії. У ТЦК кажуть, що чоловік почав ображати військових і застосовувати до них фізичну силу.

«На превеликий жаль, відео, опубліковане в Telegram-каналах, показує лише те, що вигідно для російської пропаганди, і не демонструє поведінки громадянина, та не дає аудиторії повної картини про причини конфліктної ситуації», — зазначили у військкоматі.

Водночас на відео, яке публікують у Мережі, видно, що чоловіка заштовхують у мікроавтобус люди у військовій формі, проте поліцейських поблизу не видно. На крики чоловіка зійшлися перехожі, після чого військові відпустили чоловіка.

В Одеському військкоматі нагадали, що за ухилення від мобілізації та перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

В українських біженців виникли проблеми з документами у країні ЄС: Спливли деталі

четвер, 16 травень 2024, 7:15

В українських біженців в Естонії виникли проблеми з документами через те, що їм вчасно не продовжили посвідки на проживання. Спілка міст та волостей Естонії звернулася до МВС з проханням прискорити процедуру. Для багатьох українців такі затримки означа...

ТЦК зможе викликати громадян для проходження ВЛК: Як працюватиме електронний кабінет

четвер, 16 травень 2024, 6:56

Починаючи з 18 травня, військовозобов'язані громадяни України зобов'язані оновити свої дані, відвідавши ТЦК або ЦНАП чи робити це через електронний кабінет. Тих, хто скористається останнім способом, згодом співробітники ТЦК зможуть викликати для проход...