Керченський міст Путіна завалиться неодмінно: Мало того, що взагалі там на палях нічого ставити не можна, так додались ще й грубі прорахунки будівельників, - геолог

При будівництві Керченського моста були допущені грубі помилки з боку будівельників, вважає кандидат геолого-мінералогічних наук, російський незалежний експерт Юрій Медовар, зазначають Патріоти України. Експерт дав такі пояснення:

"Міст погублять інші екологічні катаклізми - тому його не можна було там будувати. Тому в 1970-х після проведення досліджень скасували будівництво моста. Їх проводив Морський державний університет, кафедра морської геології. Там знайшли грязьовий вулканізм - він знаходиться поруч з нинішнім Кримським мостом. Якщо він вибухне, то знесе все, що можна. Тому що в основі Кримського моста не скельні породи, як повинно бути в сейсмічних районах, а напівтверді глини, опіщанені, водонасичені. "

Крім того, Медовар зробив акцент на тому, що були грубо порушені будівельні норми і правила при будівництві Керченського моста, але це мало кого хвилювало тоді. Фактично, будівельники зробили кримінальний злочин:

"Але ніхто ж не хоче слухати! До речі, зараз в Росії стали виступати вчені, які підтверджують мої слова - що там будувати не можна було. Але через чотири, через п'ять років - "треба було думати!". Але ж міст треба було побудувати для однієї людини, ім'я якої я не буду називати, - його побудували. В СРСР були СНИП - будівельні норми і правила, в яких було написано: арочні мости в сейсмічних районах можна будувати тільки на скельних породах. Їх порушення було кримінальним покаранням. Ці норми змінили тільки в 2017 році. Це означає, що будували Кримський міст, скоївши кримінальний злочин. Але ви ж розумієте, що їм було плювати, "- заявив експерт.

Людей хвилює, яка зараз ситуація навколо моста, але на жаль, експерту практично нічого було сказати з цього приводу, він лише підсумував:

"Я вже майже рік інформацією про міст не володію. Хоча я спілкувався з проектувальниками, які запевняли, що слухали всі мої виступи і все врахували. Я кажу - хлопці, ну як можна врахувати ?! У цьому місці така погана геологія, що не тримає нічого. А ви "повісили" палки на глибину 55 м. Ті породи, на яких стоїть міст, не тримають так, як гранітний моноліт і інші скельні породи, які не деформуються. А тут йде деформація, переущільнення. Рване поруч вулкан - утворюється діра, туди все і провалиться."

Страшно уявити масштаб катастрофи, яка може статися, якщо міст все ж впаде в море. Але ще складніше простому обивателю уявити ті суми, які просто змиє в воду в цьому випадку.

"Вартість моста з 24 мільярдів рублів зросла до 300. Але я думаю, вони неабияк заощадили на будівництві. І я боюся, що експлуатація моста за ціною буде вище, ніж його будівництво. Тому що проектувальники розповіли мені, що є команда з 7 чоловік, які сидять в Лондоні і чергують цілодобово. Їм дають дані по датчикам, там же постійно відбуваються просадки, - і вони кажуть як і що потрібно робити. Вони мені кажуть: "не хвилюйтеся, міст стоятиме", - невтішний підсумок підвів Медовар.


Джерело: Апостроф

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...