Кернес програв апеляцію щодо волонтерського намету в центрі Харкова

Волонтери обіцяють відстоювати намет, поки не закінчиться війна.
Волонтерський намет в центрі Харкова. Фото: соцмережі.

20 травня Харківський адміністративний суд не задовольнив скаргу Харківської міської ради на рішення першої судової інстанції відмовити у вимозі прибрати із центру міста намет "Все для перемоги", повідомляють Патріоти України.

"Суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги, поданої міською радою Харкова на рішення суду першої інстанції щодо заборони використання намету на площі Свободи", – ідеться в повідомленні.

Намет "Все для перемоги" використовували для збору допомоги учасникам Майдану та антитерористичної операції, переселенцям, військовому госпіталю тощо. Біля намету встановлено дошку пам'яті загиблим унаслідок теракту біля Палацу спорту в Харкові 22 лютого 2015 року.

8 травня 2019 року на сайті міськради було зареєстровано петицію, автор якої просить прибрати намет із площі. Звернення підтримав мер Харкова Геннадій Кернес. Звернення набрало достатню кількість голосів, щоб його розглянула влада міста. Харківські волонтери заявили, що планують відстоювати намет доти, доки не закінчиться війна і не буде деокуповано Донбас і Крим.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...