Незважаючи на карантин: Кернес вирішив запустити метро у Харкові

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що відновити роботу метро в місті планують вже 12 травня, незважаючи на карантин через поширення коронавірусу COVID-19. Про це він сказав у коментарі виданню "Страна". Чиновник підкреслив, що це зручний і найдоступніший вид транспорту, передають Патріоти України.

"12 травня ми хочемо запускати метро у Харкові. У жодній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. В Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що у підземці працюють потужні витяжки", – підкреслив Кернес.

За його словами, влада готова пускати у вагони тільки обмежену кількість людей, щоб не створювалася штовханина. "Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду", – заявив мер Харкова.

Також чиновник поскаржився, що вже тиждень не може додзвонитися прем'єр-міністру України Денису Шмигалю. За слами Кернеса, уряд діє нерозумно щодо критичної інфраструктури міст. Тому він і хоче поговорити з прем'єр-міністром.

"Я хочу добитися, щоб з нами по-серйозному поговорили на тему пасажирських перевезень. Мене дуже хвилює харківське метро. Метрополітен є лише у трьох містах України, зокрема у Харкові. Перевозить 2 млн осіб. Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто у цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки – сотні мільйонів. Це величезний інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, поїзди повинні їздити, інакше вони простоюють та іржавіють", – підсумував мер Харкова.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...