Хантавірус: У Китаї помер чоловік від нової хвороби, - ЗМІ

Вірус переноситься гризунами, залишається в їх сечі і передається повітрям.

У китайській провінції Юньнань зафіксована перша смерть від таємничого хантавірусу – вірусу тваринного походження, повідомляють Патріоти України.

Чоловік їхав у чартерному автобусі в сусідню провінцію. Після його раптової смерті медики швидко встановили діагноз - хантавірусний кардіопульмональний синдром. Це захворювання викликається вірусом відомим як хантавірус. Решта 32 людини з автобуса були відразу поміщені в карантин. Поки немає відомостей про те, чи є серед них заражені.

Хантавірусний кардіопульмональный синдром являє собою важке респіраторне захворювання, що викликається хантавірусом. Цей вірус переноситься гризунами, залишається в їх сечі і передається повітрям. За даними Центру з контролю за інфекційними захворюваннями США, ризик зараження вкрай високий навіть для абсолютно здорової людини. Симптоми хантавірусу схожі з симптомами багатьох респіраторних захворювань - це головний біль, слабкість, кашель, проблеми з травленням, блювання. Ніякого лікування або вакцини від хантавірусу поки не існує.


Джерело: НВ

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...