Харківська трагедія, 3,5 роки потому: Сестра загиблої в ДТП отримала від Зайцевої 24 грн компенсації, Дронов не платить

Можна було погодитись на астрономічні суми підкупи від мажорки, однак рідні не схотіли продавати пам'ять за рідну людину, а з тим і свою душу

Сестра однієї з жертв резонансної ДТП у Харкові в 2017 році розповіла, що отримує від засудженої винуватиці аварії Олени Зайцевої по 24 грн компенсації. Інший учасник ДТП Геннадій Дронов взагалі нічого не виплачує. Про це Тіна Шевцова повідомила у коментарі виданню “Сегодня”.

«З боку Дронова зовсім ніяких виплат. Ну, Зайцева з Покровського приходить… Одного разу, мабуть, 24 гривні прийшло. Другий раз приблизно так само», – сказала сестра загиблої в ДТП Ніни Кобесової.

При цьому обидва винуватці аварії обіцяли виплачувати компенсації рідним загиблих, проте слова дотримується лише Зайцева. Втім, замість мільйонних компенсацій, визначених судом, вона виплачує копійки. Це підтвердили й інші постраждалі, з якими розмовляли журналісти.

У Міністерстві юстиції не пояснили, чому рідні жертв ДТП не отримують належних виплат, пославшись на заборону з боку засуджених.

Також у Мін’юсті уточнили, що Зайцева відбуває покарання у Покровському виправному центрі на Дніпропетровщині, а Дронов – у колонії на Полтавщині.

  • 8 жовтня 2017 року в центрі Харкова сталося масштабна ДТП, унаслідок якої загинули шестеро людей. За кермом Lexus була студентка Харківського університету ім. Каразіна Олена Зайцева.
  • Другим учасником аварії за кермом Volkswagen Touareg став бізнесмен Геннадій Дронов.
  • 26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова оголосив вирок у справі про смертельну ДТП, в якій звинуватили Зайцеву і Дронова. Обидва отримали по 10 років в’язниці.
  • 3 квітня 2020 року Верховний суд ухвалив остаточне рішення у справі Зайцевої та Дронова, залишивши вирок без змін.
  • У червні минулого року адвокат потерпілої сторони повідомила, що Зайцева виплатила постраждалим по 31 грн в якості “компенсації”.

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...