Харківський бабак Тимко дав прогноз щодо весни в Україні

2 лютого відзначається День бабака. Цього року весняна погода в Україні настане в середині березня. Такий прогноз сьогодні "передбачив" харківський бабак Тимко, передають Патріоти України із посиланням на "Суспільне Харків".

Як повідомляється, Бабак дав прогноз 2 лютого на біостанції в Гайдарах. Тим часом, доглядач бабака науковий співробітник кафедри зоології ХНУ Володимир Ронкін розповів, що через війну Тимко погано спить і схуд.

"Сьогодні Тимко не спить. Схуд сильно, це ненормально, може вплинути на його здоров'я, але зрозуміло буде ближче до літа. Взимку бабаки нічого не їдять. У нього температура зараз занадто висока, щоб він зберіг жирові запаси на рівні як слід", - розповів Володимир Ронкін.

День бабака - що про прогнози думають синоптики

В Укргідрометцентрі зазначили, що День бабака - лише свято. До серйозних наукових прогнозів і синоптиків воно не має ніякого відношення.

День бабака - історія свята

День бабака щорічно відзначається 2 лютого. Це свято особливо популярне в США і Канаді, але і українці не залишаються осторонь.

Вперше відзначати цей день почали в 1886 році в США, а бабак, що живе в горах Пенсільванії, став найпершим офіційним "метеорологом". Після того, як вийшов однойменний фільм "День бабака", свято 2 лютого стало популярним у багатьох інших країнах.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...